Seinäjoki Hiphop Festival näkyi poliisin viikonlopussa – huumausainevalvonta tuotti tuntuvaa tulosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Seinäjoki Hiphop Festival järjestettiin viikonloppuna Rytmikorjaamon alueella. Paikalle saapui noin 4.000 festivaalivierasta katsomaan muun muassa superkokoonpano La Coka Nostraa ja Chris Webbya. Poliisi suoritti tapahtumassa huumausainevalvontaa.

Poliisi suoritti tehostettua huumausainevalvontaa Seinäjoella SHHF 2019- yleisötilaisuudessa ja tilaisuuden lähialueilla 6-7.9.2019. Valvonnassa paljastui 38 huumerikosta, joista 34 oli huumausaineen käyttörikoksia ja neljä huumausainerikoksia. Käyttörikokseen syyllistyneistä kaksi oli alle 18-vuotiaita.

Takavarikkoon jäi kannabista, amfetamiinia, MDMA:ta, ekstaasia, LSD-lappuja ja erilaisia huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Lisäksi yleisötilaisuusalueen läheisyydestä Vaasantieltä tavattiin kolme henkilöauton kuljettajaa, joiden epäillään käyttäneen huumausaineita ennen ajoa tai ajon aikana. Heidän osaltaan tekoja tutkitaan rattijuopumuksina ja huumausaineen käyttörikoksina. Yhtä henkilöauton kuljettajaa epäillään vielä törkeästä rattijuopumuksesta, jossa päihdyttävänä aineena oli alkoholi.

Viikonlopun aikana muualta Seinäjoen keskustan alueelta paljastui lisäksi viisi huumausainerikosta, joihin epäillään liittyvän huumausaineiden myyntiä, sekä muutamia huumausaineen käyttörikoksia ja huumaantuneena ajamisia eli niin sanottuja huumeratteja.

Kaiken kaikkiaan huumausaineisiin liittyviä rikosilmoituksia kirjattiin Seinäjoella kahden päivän aikana noin 50. Vertailuna kerrottakoon, että julkisesti parjatun Tampereella järjestetyn Blockfest-tapahtuman huumausainerikosten saldo oli 22. Tapahtumaan osallistui 30.000 vierasta.