Instagramiin uusi ominaisuus – matkii TikTok-sovellusta

Digi · Tim Isokivi

Videoiden jakamiseen tarkoiutettu TikTok-sovellus on muutamassa vuodessa nostanut suosiotaan etenkin nuorten keskuudessa. Ei siis ole varsinaisesti ihme, että nyt sen ominaisuuksia ollaan kopioimassa myös Instagramiin.

Takaisinmallintaja Jane Manchun Wong löysi Instagramista kokeiluasteella olevan Clips-ominaisuuden. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa Tarinoissaan useista eri leikkeistä yhteen koostettuja videoita. Videoiden pituutta ja nopeutta pystytään muuttamaan, ja niihin voidaan myös lisätä musiikkia.

Business Insider -lehden mukaan Instagram ei ole toistaiseksi kommentoinut Clips-ominaisuuden löytymistä. TikTok on nykyään yksi ladatuimmista sovelluksista, ja sillä on maailmanlaajuisesti yli 500 miljoonaa päivittäistä käyttäjää.