Poliisikoira paljasti apteekkivarkaat Kotkassa – seurasi hajujälkiä metsään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisikoirat ovat tehokkaita työkavereita viranomaiskäytössä. Pelkästään niiden läsnäolo yleensä riittää tehtävän onnistumisessa. Nyt kotkalainen poliisikoira on ollut pääroolissa viime yönä tapahtuneessa apteekkimurrossa.

Kotkan Metsolan apteekkiin murtauduttiin viime yönä kello 04:25. Murtautujat menivät apteekkiin sisälle rikkomalla lasin ulko-ovesta. Tekijät olivat poistuneet paikalta poliisin saavuttua.

Poliisipartion mukana ollut poliisikoira sai apteekin luona vainun ja ohjasi poliisipartion murtautujien luo. Murtautujiksi ilmeni vuonna 1955 syntynyt nainen ja 1973 syntynyt mies. He löytyivät läheisestä metsästä. Tekijöiltä löytyi murtautumisvälineitä ja apteekista anastettua omaisuutta.