Tämän takia kissat tulevat viereen öisin – syy selvisi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat nukkuvat suurimman osan vuorokaudesta. Monet kissanomistajat ovat huomanneet, että tassusankarit ja purinaattorit hakeutuvat mielellään heidän viereensä etenkin yöaikaan. Samassa sängyssä nukkuva kissa saattaa loikoilla reporankana esimerkiksi omistajansa peiton alla.

Kissojen elämään perehtynyt ja mirreistä suunnattomasti nauttiva mies on nyt listannut suositulle Youtube-kanavalleen syitä, miksi kissat änkevät öisin samaan sänkyyn ihmisten kanssa. Ensinnäkin kisumirrit rakastavat lämpöä ja läheisyyttä. Sen lisäksi ne osaavat arvostaa pehmeää ja mukavaa nukkumisalustaa.

Ihminen lisää myös kissan turvallisuuden tunnetta, jos lemmikkiä on kohdeltu rakastavaisesti. Kissa osoittaa kiintymystään lähelle saapuessaan ja etenkin silloin, kun se nukkuu rakkaimman ihmisen ihossa kiinni.