Syksyllä laitetaan ruokaa hitaasti ja hartaudella – nämä herkut kuuluvat sesonkiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Syksyn ruoat ovat maukkaita, hitaasti haudutettuja ja tuhteja terveyspommeja. Iltojen pimentyessä ihmiset siirtyvät hellan ääreen kokkailemaan ja valmistelemaan maittavia aterioita.

Erilaiset laatikko- ja pataruoat ovat syksyruokaa parhaimmillaan. Ruokia valmistetaan juureksista, kauden kasviksista ja lihasta. Tuttuja ruokia saatetaan tuunata uudenlaiseksi raaka-aineita vaihtelemalla, kun lasangea tehdään nyhtöpossusta ja uunikalalle luodaan valkosipulinen hunajakastike. Keittoja valmistetaan sekä soseena että kirkasliemisinä.

Syksyllä leivotaan jälkiruoaksi piirakoita ja pullaa. Leivonnaisissa on kanelin, omenan ja marjojen makua. Kurpitsa on lämpimien juomien makuna ennen ensimmäisten hehkuviinien ja glögien lämmittämistä. Kirpeät syysilmat luovat rikkaat makumaailman myös keittiöön.

View this post on Instagram

Zuppa Toscana #bbbistro #falldinners #soupislove

A post shared by Beth Benz (@bbbistro2) on