Lentokone syöksyi kilometrejä alaspäin – matkustajat rukoilivat pelastusta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Delta Airlines -yhtiön lennolla elettiin taannoin todellisia kauhunhetkiä. Yhdysvaltojen Atlantasta Fort Lauderdaleen matkalla ollut kone syöksyi yllättäen jopa yhdeksän kilometrin verran alaspäin hurjalla vauhdilla.

Kone laskeutui matkan puolivälissä liki 12 000 metristä vain 3 000 metriin noin seitsemän minuutin ajassa. Matkustajat menivät ymmärrettävästikin paniikkiin, vaikka lentoemäntä kuulutti heitä toistuvasti rauhoittumaan.

Paniikkia ei helpottanut matkustajien happinaamarien tippuminen esiin katosta syöksyn aikana. Osa matkustajista ehti jo viestittää läheisilleen rakastavansa heitä. Tilanteesta selvittiin kuitenkin lopulta säikähdyksellä.

Delta Airlinesin edustaja kertoo Buzzfeedille välikohtauksen johtuneen koneen paineistuksessa ilmenneestä epätasaisuudesta. Lentäjät päättivät laskea lentokorkeutta nopeasti varotoimenpiteenä, jotta ilmanpaine saataisiin kohdilleen. Edustajan mukaan ongelma on erittäin harvinainen.