Matkatoimistojätti konkurssiin – Tjäreborg perunut maanantain lennot

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkailuala on tänään kokenut kauan pelätyn shokin, kun maailman suurimpiin matkailualan yrityksiin lukeutuva englantilainen Thomas Cook on ajautunut konkurssiin. Yhtiö on suomalaisen Tjäreborg-matkatoimiston emoyhtiö, ja Tjäreborg on nyt ilmoittanut peruneensa kaikki maanantain lähtevät lennot.

Tjäreborgin matkoilla on tällä hetkellä 2.884 matkustajaa ja tänään maanantaina oli määrä lähteä matkalle viisi lentokoneellista suomalaisia. Tjäreborgin sijaan matkailijat lennätetään takaisin kotimaahan tällä tietoa kilpailu- ja kuluttajaviraston järjestämillä lennoilla. Matkustajia kehotetaan seuraamaan viraston verkkosivuja.

Viikonloppuna selvisi, että joissain matkakohteissa hotellit olivat ryhtyneet vaatimaan maksuja matkailijoilta matkatoimiston sijaan. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ohjeistaa, että maksuihin ei tule suostua, vaan matkailijoiden tulee ottaa tällaisissa tilanteissa yhteyttä virastoon.