Suosikkijuontaja Pertti Salovaara jumissa Kreikassa: ”Kukaan ei tiedä mistään mitään”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkailuala sai tänään ikäviä uutisia, kun matkanjärjestäjien jättiläinen Thomas Cook ajautui konkurssiin. Kyseessä on Tjäreborgin emoyhtiö, joten myös suomalaiset matkustajat ovat parhaillaan jumissa lomakohteissa ympäri maailmaa. Yksi heistä on suosikkijuontaja Pertti Salovaara, joka on parhaillaan Kreikan Palerosissa.

– Istutaan rantaravintolassa ja katsellaan Välimerta. Meininki on erittäin loistava. Paluulento meni ihan käteen. Sen piti tapahtua tänään illalla ja se on nyt peruttu. Lentoa ei siis tule tapahtumaan. Katsotaan nyt sitten vaikka huomenna. Ihmisillä on kotimaassa sovittuja asioita ja diilejä, joihin pitäisi ehtiä. Ei uskoisi, että tällaista pääsee tapahtumaan, Pertti Salovaara kommentoi Kreikasta Staralle.

Kuten monissa muissakin kohteissa, myös Kreikassa matkailijoilla on ollut vaikeuksia saada matkaoppaita kiinni asioiden selvittämiseksi. Vielä sitäkin suurempi ongelma on, ettei Tjäreborg ole tiedottanut tilanteesta oppaitaan, jotka ovat siis samojen tietolähteiden varassa kuin matkailijatkin.

– Aamulla sain oppaan kiinni kymmenien yritysten jälleen. Hän kertoi, että tietää asioista yhtä paljon kuin minäkin. Opas kertoi, ettei heille ole kerrottu asioista mitään, Salovaara kertoo.

Hämmentävin tilanne syntyi kuitenkin, kun oppailta tuli matkailijoille Tjäreborgin puolesta viestiä, että matkailijoiden tulee itse ryhtyä neuvottelemaan hotellien kanssa siitä miten ensi yön kustannukset hoidetaan.

– Oppailta tuli viesti matkailijoille, että matkailijoiden täytyy itse neuvotella hotellin kanssa mitä maksetaan ja kenelle. Eihän se nyt niin voi mennä. Ilman muuta Tjäreborgin ja Thomas Cookin tehtävä on neuvotella tällaiset asiat. Nyt matkustajat pantiin neuvottelemaan, että mihin hintaan majoitutaan ensi yö ja kuka maksaa kenelle, Salovaara ihmettelee syntynyttä tilannetta.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on neuvonut, että matkustajien ei tulisi itse maksaa hotelleille eikä lentoyhtiöille, koska rahojen saaminen takaisin on epätodennäköistä. Salovaaran mukaan hänen hotellinsa ei ole saanut matkanjärjestäjältä rahaa kuukausiin.

– Hotellin omistaja avautui minulle aamulla ja kertoi, ettei hän ole saanut viiteen kuukauteen euroakaan Tjäreborgilta tai Thomas Cookilta. Hän kertoi, että nyt alkaa pohja paistamaan kukkarossa. Onhan sekin aika syvältä. Ja sitten vielä pistetään asiakkaat neuvottelemaan hotellin omistajan kanssa hinnoista. Tämä johtuu siitä, ettei kukaan tiedä mistään mitään, Pertti Salovaara kertoi.