Tjäreborgin lomamatkat peruttu – näin rahat voi vielä saada takaisin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman vanhin ja suurimpiin lukeutunut matkanjärjestäjä Thomas Cook on ajautunut konkurssiin. Yhtiö on Suomessa toimivan Tjäreborgin emoyhtiö, joten monien Tjäreborgin asiakkaiden lomamatkat on nyt peruttu. Esimerkiksi tänään maanantaina kaikki viisi lähtevää lentoa on peruttu, koska Thomas Cookin pohjoismainen lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia ei voi operoida lentoja.

Parhaillaan ulkomaiden lomakohteissa on Tjäreborgilla lähes 2.900 matkustajaa, joiden paluulentoja pyrkii nyt järjestelemään Suomesta käsin kilpailu- ja kuluttajavirasto. Kilpailu- ja kuluttajavirasto toteaa, että konkurssitilanteissa on ensisijaisesti käytettävä viraston järjestämää paluukuljetusta.

Virasto ohjeistaa jo matkalla olevia suomalaisia ottamaan yhteyttä matkaoppaaseen tai Suomen konsulaattiin. Lisäksi EU-kansalaisina suomalaisilla on oikeus saada palvelua myös toisen EU-jäsenvaltion diplomaatti- tai konsuli-viranomaiselta.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta. Viimeiseen asti pyrimme järjestämään asioita niin, että lennot olisi voitu lentää. Se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi ja maanantain lennot on pakko perua, Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja Magnus Wikner kommentoi.

Niitä tuhansille suomalaisia, joiden matka on vasta edessä, virasto neuvoo rahojen takaisin saamisessa. Matkansa välittäjiltä ostaneet saavat rahansa takaisin sieltä, ellei välittäjä ole jo tilittänyt rahoja Tjäreborgille. Luottokortilla maksetuista matkoista tulee ottaa yhteyttä korttiyhtiöön, joka antaa tarkemmat ohjeet korvausten saamiseksi. Suoraan pankista maksetuista valmismatkoista, tulee ottaa yhteys virastoon korvausten hakemiseksi.