Putkimies työskentelee ilmaiseksi vanhuksille – sai 90 000 euroa lahjoituksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen LVI-asentaja James Anderson nousi taannoin otsikoihin avokätisyytensä ansiosta. Hän on tehnyt putkitöitä vanhuksille ja sairaille ilmaiseksi. Viraalina levinneessä kuvassa nähdään ruudunkaappaus, jossa Anderson laskutti 91-vuotiaalle naiselle tekemästään työstä nolla puntaa.

Mies on paljastanut ajautuneensa miltei konkurssiin avokätisyytensä ansiosta. Andersonin tekojen tultua julkisuuteen alkoivat ihmiset lahjoittaa hänelle rahaa. Niitä on Lancs Live -lehden mukaan kerääntynyt jo 80 000 punnan, eli yli 90 000 euron edestä.

LVI-asentaja suunnittelee käyttävänsä rahat paitsi kotiseutunsa Lancashiren asukkaiden auttamiseen, myös laajentaakseen toimia ympäri Iso-Britanniaa. Andersonn aikoo myös palkata yritykseensä uudelleen ne työntekijät, jotka hän joutui irtisanomaan talousvaikeuksien vuoksi.