Poliisilta tärkeä viesti jokaiselle: ”Vaikka äiti soittaisi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa matkapuhelinten käyttäminen häiritsevästi ajoneuvoa kuljetettaessa on ollut kiellettyä jo vuosia, mutta siitä huolimatta lakia rikotaan surutta päivittäin. Monia kohtalokkaita onnettomuuksia on tapahtunut, kun kuljettaja on keskittynyt ajon aikana muun liikenteen sijaan puhelimeensa.

Nyt Suomen poliisi on julkaissut lyhyen ja yksinkertaisen tiedotteen, jossa se muistuttaa puhelimen käytön vaaroista. Kuvassa nähdään matkapuhelinta auton ratissa käyttävä henkilö ja teksti ”Puhelin pois kädestä – vaikka äiti soittaisi. Mieti miten ajat.” Voimme varmasti kaikki olla samaa mieltä siitä, että kännykkää ajon aikana käyttävä aiheuttaa vaaraa paitsi itselleen myös monille muille.

View this post on Instagram

🚗 🇫🇮Euroopan tieliikenteessä menehtyy joka päivä noin 70 henkilöä ja loukkaantuu vaikeasti useita satoja. Yksikin kuolema tai loukkaantuminen on liikaa. Sinä voit vaikuttaa liikenneturvallisuuteen merkittävästi ja pelastaa jonkun hengen. Käytä turvalaitteita, muista tilannenopeus, keskity ajamiseen ja ole selvin päin. Torstaina 26. syyskuuta vietetään Euroopan laajuista liikenneturvallisuuspäivää teemalla "Kukaan ei kuole liikenteessä". Teemapäivän nimi on Project Edward (European day without a road death). 🚗 . 🇸🇪Låt bli telefonen – även om det är mamma som ringer. Tänk efter hur du kör. Cirka 70 personer dör varje dag i vägtrafiken i Europa och många hundra skadas svårt. Varje dödsfall och kroppsskada är för mycket. Du kan göra mycket för att förbättra trafiksäkerheten och rädda livet på någon annan. Använd säkerhetsutrustning, tänk på situationshastigheten, koncentrera dig på att köra och håll dig nykter. På torsdag den 26 september hålls en trafiksäkerhetsdag som omfattar hela Europa. Dagens tema går ut på att ingen dör i trafiken. Temadagens namn Project Edward kommer av orden European Day Without A Road Death. 🚗 . 🇬🇧Put away your phone – even if your mother is calling. Think about how you drive. Around 70 people die in road traffic in Europe every day, while hundreds are severely injured. Even one death or injury is too much. You can have a significant impact on traffic safety and save someone's life. Use safety devices, remember the driving speed, focus on driving, and stay sober. Thursday 26 September is the Europe-wide Road Safety Day themed ‘A Day Without Fatalities on Europe’s roads’. The theme day is called Project Edward (European Day Without A Road Death). 🚗 . #poliisi #liikenneturvallisuus #polisen #trafiksäkerhet #police #roadsafety #ProjectEDWARD

A post shared by Suomen poliisi (@suomen_poliisi) on