Saksalainen tuomioistuin: ”Krapula on sairaus”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten jokainen joskus liian kosteaa iltaa viettänyt tietää, ei paha krapula eroa juurikaan kipeänä olemisesta. Niin on todennyt myös saksalainen tuomioistuin.

Frankfurtin tuomioistuimessa käsiteltiin tapausta, jossa krapulaa ehkäiseväksi kuvailtuja juomia valmistavaa yhtiötä syytettiin laittomien väitteiden tekemisestä. Maan lain mukaan ruokatuotteiden ei saa mainostaa ehkäisevän tai parantavan sairauksia.

Oikeuden mukaan minkä tahansa elimistön normaalia tilaa häiritsevä olotila voidaan määritellä sairaudeksi. Näinollen myös krapula on sairaus. Päätöksen myötä nimeämätön yhtiö ei saa siis väittää tuotteidensa parantavan krapulaa, uutisoi CNN.

Päätös sattui ajankohdaltaan sopivaan hetkeen. Saksan Münchenissa vietetään parhaillaan Oktoberfestiä, maailman mahdollisesti tunnetuinta olutfestivaalia.