Alyssa Milano kannustaa naisia seksilakkoon – syynä Yhdysvaltojen aborttilait

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen republikaaninen puolue on ollut jo pitkään kiristämässä eri osavaltioiden aborttilakeja. Esimerkiksi Georgian osavaltiossa on ensi vuoden alusta astumassa voimaan laki, joka rajoittaa merkittävästi abortin mahdollisuutta. Nykyisin abortin voi tehdä 20. raskausviikolle saakka, mutta ensi vuoden alusta sen voi tehdä enää vain 6. raskausviikolle saakka.

Yksi näkyvimmin lakimuutoksia vastustaneista on näyttelijätär Alyssa Milano. Hänet muistetaan parhaiten Siskoni on noita -televisiosarjasta. Nyt Alyssa Milano on aloittanut #sexstrike-kampanjan, jonka tarkoituksena on pihdata seksiä.

Seksilakko auttaa lainsäätäjiä muistamaan naisten oikeudesta omaan vartaloonsa. Milanon mukaan naisten ei tulisi harrastaa seksiä lakon aikana. Alyssa Milanon mukaan naisten on otettava järeät keinot käyttöön. Kampanja on saanut myös arvostelua osakseen, Huffington Post uutisoi.

Asiantuntijoiden mukaan naisilla on oikeus seksin tuottamaan nautintoon, eikä toimia pelkästään vauvatehtaina. Siksi lakko on monen mielestä järjetön, eikä lakon uskota auttavan republikaaneja ymmärtämään naisten vartaloon liittyviä oikeuksia yhtään sen enempää. Milano puolustautuu, että samat lainsäätäjät pohtivat myös ehkäisyn kieltämistä, joten miten naiset edes pystyisivät harrastamaan vapaasti seksiä ilman pelkoa ei-toivotusta raskaudesta?