Turvallisuusrobotti päivystää nyt San Franciscon kaduilla – skannaa ympäristöä ja ihmisten tietoja

Digi · Terhi Piiroinen

Kananmunan muotoinen Knightscope K5 on automaattisesti kaduilla kulkeva robotti, joka vastaa turvallisuudesta. Se sensoroi ja monitoroi ympäristön tapahtumia ja vastaantulevia ihmisiä. Se käyttää sisään koodattuja algoritmeja ja suorittaa sosiaalista analysointia.

Robotti kerää tietoja kaduilla kulkiessaan viranomaisten haltuun. Knightscopen keksijät vuokraavat robottia tuntipalkkausperiaatteella, mikä tulee kuitenkin edullisemmaksi kuin ihmisen hyödyntäminen samankaltaiseen tehtävään. Robotteja on Yhdysvaltojen suurimmissa kaupungeissa.

– Kohtasimme Knightscope-robotin alle vuorokausi San Franciscoon saapumisen jälkeen. Kuvasin sitä. Se pysähtyi ja tarkasti todennäköisesti tietoni. Olen luultavasti Matrixissa nyt, videon kuvaaja kertoo Laughing Squidin sivulla.