Kissalla odottamaton reaktio kuullessaan sanan ”spagetti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat voi kouluttaa koirien tapaan tottelevaisuuteen ja temppuiluun. Kissojen kouluttaminen vaatii kuitenkin sinnikkyyttä ja erinomaisen suhteen ihmisen ja lemmikin välille. Kissat voi muun muassa opettaa istumaan ja antamaan tassua käskystä.

Kissat ovat älykkäitä eläimiä, mutta samalla omapäisiä. Usein tempun tekeminen ei ole kiinni siitä, etteivätkö ne osaisi sitä. Jos temppu jää tekemättä, johtuu se usein yksinkertaisesti siitä, että kissaa ei kiinnosta tehdä sitä.

Katti Matikaiset voivat oppia noutamaan leikin kautta. Usein onnistuneen tempun jälkeen tapahtunut palkitsiminen esimerkiksi maitonapeilla auttaa koulutuksen onnistumisessa. Nyt nettiin on julkaistu video, jolla nähdään käskystä kierähtävä kissa. Mirri pyörähtää selälleen, kun sille sanoo sanan ”spagetti”.