Folke West palaa televisioon: ”Julistin pitäväni 15 vuoden tauon”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosien tekevisiotähti Folke West tekee paluun televisioon uutuussarjassa, jonka työnimi on Kadonneen kulttuurin metsästys. AlfaTV:ssä lokakuussa alkavassa 12-osaisessa dokumenttisarjassa keskitytään alkuperäiskansojen historiaan ja kulttuureihin Etelä- ja Keski-Amerikassa.

Jaksojen punaisena lankana toimii alueen alkuperäiskansojen ja heidän kulttuuriensa kohtalo sekä luonnon tuhoutuminen. Ohjelmassa kysytään, onko peli jo menetetty vai voisiko vastuullinen matkailu tuoda vastauksia intiaanien ongelmiin. Folke West julisti vuonna 2002 pitävänsä taukoa televisiotyöstä. Siihen mennessä hän oli ehtinyt kiertää yhteensä 108 maata.

– Julistin pitäväni 15 vuoden tauon, jota jouduin venyttämään kolmella vuodella sairastuttuani syöpään vuonna 2015. Tauon aikana olen vetänyt suosittuja kiertomatkoja eri matkatoimistoille ja syventynyt kulttuurihistoriallisiin tutkimuksiin, kertoo Folke West.

Eurooppalaisten valloitus johti monien intiaanikulttuurien tuhoutumiseen ja katoamiseen. Folke West esittelee sarjassaan nykypäivään saakka säilyneiden yhteisöjen elämää. Jokaisessa jaksossa käsitellään maan historiaa, joka luo taustan intiaanien arjen realiteetteihin. Lopuksi pohditaan vastuullista matkailua ja sitä, millaisia positiivisia vaikutuksia sillä voisi olla alkuperäiskansoille.