Mies syntyi yksikätisenä – työskentelee nykyisin pianistina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Nicholas McCarthy kiinnostui musiikista toden teolla vasta kymmenen vuotta sitten. Hän haki opiskelemaan musiikkia, mutta miehen pääsy evättiin vartaloon littyvistä syistä. Hänellä ei ole kuin yksi käsi.

Nyt 24-vuotiaana hän on valmistunut Royal College of Music -oppilaitoksesta ja on tiettävästi maailman ainoa yksikätinen konserttipianisti. Hän toimii suurena inspiraationa kaikille. Hän sanoo kohdanneensa runsaasti epäuskoisuutta, mutta ei koskaan luovuttanut pianonsoittamisunelmiensa suhteen.

Ihmisten menestymisen esteenä on usein ainoastaan vääränlainen asenne. Nicholas McCarthy todistaa, että sinnikkäästi vaivaa näkemällä ja unelmiinsa uskomalla voi lopulta tehdä suurimmista haaveistakin totta. Vaikka se tuntuisikin vaikealta – tai lähes mahdottomalta.