KRP pyytää silminnäkijöiltä kuva- ja videomateriaalia eilisestä väkivallanteosta Kuopiossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Keskusrikospoliisi pyytää kaikkia eilen tiistaina Kuopiossa Leväsen kaupunginosassa tapahtuneen väkivallanteon silminnäkijöitä lähettämään havaintoja ja tietoja tapahtuneesta suoraan poliisille. Poliisi pyytää lähettämään erityisesti paikan päällä tapahtuma-aikaan kuvattua kuva- ja videomateriaalia.

Kuva- ja videomateriaalia pyydetään lähettämään Keskusrikospoliisin Whatsapp-numeroon P. 050 306 8875. Keskusrikospoliisi on aktivoinut numeronKuopiossa tapahtuneen väkivallanteon kuva- ja videomateriaalin keräämiseksi. Muita tietoja ja vihjeitä tapahtuneesta pyydetään lähettämään Keskusrikospoliisin vihjesähköpostiin rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Keskusrikospoliisi on aloittanut tutkinnan Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa eilen tiistaina 1. lokakuuta tapahtuneesta väkivallanteosta.

– Esitutkinnassa on tässä vaiheessa selvillä, että vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies, Savon ammattiopiston oppilas, hyökkäsi luokkahuoneessa opiston tiloissa kauppakeskus Hermannissa useiden ihmisten kimppuun käyttäen aseenaan sapelia. Väkivallan seurauksena menehtyi yksi ja loukkaantui yhdeksän henkilöä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Poliisi epäilee vuonna 1994 syntynyttä miestä murhasta sekä useista murhan yrityksistä. Rikosnimikkeiden määrä tarkentuu edelleen tutkinnan edetessä.

– Väkivallanteon motiivista ja syistä ei ole tällä hetkellä tietoa, ja poliisi selvittää niitä parhaillaan. Poliisin tämän hetken näkemys on, että epäilty toimi yksin, eikä kyse ole esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta, kertoo Töyräs.

Poliisi ampui tilanteessa kaksi laukausta pysäyttääkseen epäillyn, joka ei totellut poliisin käskytystä. Epäilty loukkaantui ampumisen seurauksena. Poliisin aseenkäytön tutkinnasta vastaa Valtakunnansyyttäjänvirasto.