Tuhopolttaja liikkui Rovaniemellä – poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rovaniemellä on palanut monta roskakatosta lyhyen ajan sisään. Ensimmäinen paloi Ruokolammentiellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Toinen roskakatos sytytettiin tuleen Väinämöisentiellä tiistai-iltana ja kolmas Lehtikarintiellä seuraavana yönä.

Väinämöisentiellä palo ei ehtinyt leviämään koko katokseen, kun lehdenkeräyslaatikko oli syttynyt palamaan. Paikalle tulleet onnistuivat estämään palon leviämisen ja pelastuslaitos kävi suorittamassa loppusammutuksen. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Lehtikarintiellä roihunnut tulipalo aiheutti vaurioita myös autoihin ja piha-aitaan. Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja tapahtumista.

Havainnoista voi ilmoittaa Rovaniemen poliisille sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai puhelimitse virka-aikaan numeroon 029 5466 250. Suomessa tehdään vuosittain noin 2.000 tuhopolttoa. Jo tuhotyön yritys on rangaistava teko.