Typerykset ajoivat kilpaa keskellä päivää Huittisissa – tilanne päättyi kolariin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oikeanlainen liikennekäyttäytyminen vaatii kaikkien osapuolten huomioimista ja liikennesääntöjen noudattamista. Näin ei käynyt Huittisilla eilen, kun kaksi koheltajaa ajoivat kilpaa Huhkolan K-marketin pihassa aiheuttaen vaaraa sivullisille.

Huittisten poliisiaseman partio sai torstaina 3. Lokakuuta iltapäivällä hätäkeskukselta ilmoituksen, että Huhkolan K-marketin pihassa kaahaa kaksi henkilöautoa peräkkäin kovaa vauhtia. Partion päästessä paikalle nämä kaksi henkilöautoa olivat törmänneet toisiinsa. Tapahtumia selvitellessä kävi osallisten ja silminnäköijen kertomana ilmi, että kyseessä oli ollut jonkinlainen takaa-ajo. Törmäys oli aiheutettu tahallisesti.

Henkilövahinkoja ei onneksi tullut, vaikka paikalla oli tapahtuma-aikaan runsaasti sivullisia. Autojen kuljettajina tomivat vuonna 1998 syntynyt kokemäkiläinen mies ja vuonna 1999 syntynyt sastamlalainen mies. Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sastamalalaiselle miehelle suoritettu huumepikatesti osoitti miehen olleen amfetamiinin vaikutuksen alaisena ja häntä epäillään näin ollen myös rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ajokortin ollessa jo valmiiksi hyllyllä, niin satamalaista miestä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.