Kiellettiin tupakointi kadulla Australiassa – jatkossa mätkäistään sakot

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tupakoinnin määrä maailmalla on vähentynyt parissa vuosikymmenessä dramaattisesti, kun se on kielletty monissa länsimaissa julkisissa rakennuksissa sekä kahviloissa ja ravintoloissa. Nyt Australiassa sijaitseva Melbourne on ottanut vielä suuremman askeleen ja kieltää tupakoinnin osassa katujaan.

Melbournessa kadulla tupakoinnista on saanut viime perjantaista saakka sakkorangaistuksen, mikäli tupakka palaa suositun Bourke Street Mallin keskusta-alueella. Kyseessä on tässä vaiheessa vasta alku, sillä poliitikko Beverley Pinder haluaa laajentaa kiellon kattamaan kaupungin keskusta-alueen kokonaan.

Kieltoalueella tupakoinnista rapsahtaa nyt noin 70 euron sakot. Kaupungin pormestarin mukaan asukkaat saavat jatkossa hengittää terveellisemmin suositulla ostos- ja ravintola-alueella, jossa käy päivittäin noin 60.000 ihmistä. Osavaltiossa arvellaan kuolevan vuosittain jopa 4.000 ihmistä tupakasta johtuviin sairauksiin.