Rahtikone lensi kerrostalojen seassa – aiheutti kauhua ja ihastusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneiden liitäminen matalalla korkeudella kaupunkiympäristössä on hurja näky. Sellaista päästiin taannoin todistamaan Australian Brisbanessa järjestetyssä tapahtumassa.

Brisbane Riverfire -tapahtumassa Australian ilmavoimien edustajat suorittivat lentonäytöksen F/A-18F Super Hornet -hävittäjällä ja Boeing C-17A Globemater -rahtikoneella. Koneet nähtiin kiitämässä Brisbanen keskustan yläpuolella kokeneiden lentäjien toimesta.

Tilannetta seuranneet päätyivät haukkomaan henkeään, silä rahtikone lensi erittäin matalalta. Se näyttää videoissa ja kuvissa miltei hipovan siivillään keskustan pilvenpiirtäjiä. Australian ilmavoimat on sittemmin julkaissut myös 360 asteen videon, jossa Boeing-koneen lentoa päästään seuraamaan sen ohjaamosta käsin.