Oletko tunnesyöppö? Näillä keinoilla muodostat terveen suhteen ruokaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ruoka on elimistön hyvinvoinnin perusta. Oikeanlaisen ravinnon avulla voi edistää terveyttä ja estää erilaisten sairauksien puhkeamista. Ruoka antaa myös energiaa.

Ihminen voi muodostaa vääristyneen suhteen ruokaan. Jos hän ajattelee jatkuvasti syömistä tai seuraavaa ateriaa, voi hän paikoilla ikäviä tunteita tai ongelmien käsittelemistä. Henkilö voi myös syödä tylsyyteen tai tunnetilojen vuoksi. Ravintoa ei kuitenkaan kannata yhdistää erilaisiin tunteisiin tai pitää sitä palkintona. Jos kuitenkin herkuttelee silloin tällöin, ei siitä tulisi potea huonoa omatuntoa.

Ruoka ei voi olla vihollinen tai sitä ei tule vältellä. Oikeanlaisen ravinnon avulla voi parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja saada riittävästi hivenaineita kehoon. Terveellinen ruoka vaikuttaa positiivisesti ihoon, mielialaan ja vastustuskykyyn. Ennen suupalan ottamista voi pohtia, syökö aidosti nälkäänsä ja hyvinvointia edistääkseen.