Koulu-uhkaus Martinlaaksossa – poliisi tutkii tapauksen perinpohjaisesti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisille tuli eilen aamulla noin kello 7:55 tehtävä Vantaan Martinlaakson koululle, jossa ilmoituksen mukaan oli kyse koulu-uhkasta. Paikan päällä asiaa selvittämässä oli kaiken kaikkiaan viisi Itä-Uudenmaan poliisin partiota.

Kyseessä oli koulussa oppilaana olevan 13-vuotiaan WhatsApp-ryhmään laittama uhkausviesti, jossa kehotettiin olla tulematta kouluun. Uhkauksessa oli myös esitelty asetta. Tapauksesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa koulun oppilaille, koulun henkilökunnalle tai muille ulkopuolisille henkilöille.

Asiasta kirjataan rikosilmoitus ja Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa nyt tapauksen selvittelyä tutkinnallisin keinoin. Itä-Uudenmaan poliisi haluaa muistuttaa, että aina kun kouluun kohdistuu uhka, alkavat viranomaiset selvittää uhkauksen tekijää ja lähes poikkeuksetta saa sen myös selvitettyä. Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti ja ne tutkitaan perinpohjaisesti.

Poliisilla on velvollisuus puuttua matalalla kynnyksellä koulu-uhkauksiin. Lähes aina uhkaukset on tehty ajattelemattomuuttaan, jolloin niiden seurausten vakavuus ja kauaskantoisuus tulevat nuorelle ja hänen huoltajilleen täytenä yllätyksenä.