Rutiinileikkaus meni pieleen – peukalo jouduttiin korvaamaan isovarpaalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Krikettiä harrastaneen teinitytön murtunut peukalo oli määrä pelastaa rutiininomaisessa leikkauksessa. Lääkäreiden virheen ansiosta hän joutunee kuitenkin hylkäämään haaveensa urheilijan urasta. Australialainen Britney Thomas mursi peukalonsa krikettiottelun aikana ja joutui rutiinileikkaukseen.

Toimenpiteen jälkeen hän alkoi kärsiä voimakkaasta kivusta. Kävi ilmi, että peukalo oli joutunut kuolioon, kun kiristysside oli estänyt veren pääsyn sormeen. Peukalo täytyi poistaa uudessa leikkauksessa kokonaan. Se korvattiin 17-vuotiaan isovarpaalla, ja lääkärit loivat uuden varpaan hänen lonkkaluun palasesta.

– Voimme vain pitää hulen siitä, että kenellekään muulle ei käy kuin Britneylle, sairaalan johtaja Peter Craighead kuvailee ABC-uutissivuston mukaan.