Älä syö stressiin – nämä 7 keinoa auttavat nopeasti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tunteita ei ole järkevää käsitellä ravinnon kautta, koska yleensä ihminen sortuu silloin epäterveellisiin valintoihin. Olipa kyse ilosta, surusta tai stressistä, ei tunnetta ole järkevää liittää herkutteluun.

Herkkujen ei tule olla palkinto, eikä niiden avulla voi myöskään parantaa oloa kuin väliaikaisesti. Kokkina ja ravitsemusterapeuttina työskentelevä Serena Poon tietää, että moni syö tavan vuoksi, eikä ainoastaan nälkäänsä. Opettele kysymään, onko sinulla aidosti nälkä tai jano vai syötkö vain tottumuksesta?

Meditointi lieventää stressiä ja siten ehkäisee myös tunnesyömistä. Jos kuitenkin huomaa lähestyvänsä jääkaappia stressaantuneena, kannattaa irrottaa itsensä tilanteesta ja viedä ajatukset muualle. Lähden kävelylle tai mene suihkuun.

Jo kaupassa käydessä on järkevää jättää herkut hyllylle. Kun kotoa löytyy ainoastaan terveellistä syötävää, on herkuttelu helpompi estää. Juo enemmän vettä ja nuku tarpeeksi. Jos kuitenkin sorrut silloin tällöin naposteluun ja herkutteluun, anna se itsellesi anteeksi. Me olemme kuitenkin vain ihmisiä.