Kiistanalainen ominaisuus poistuu Instagramista – vaikeuttaa kavereiden stalkkaamista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramissa on voinut vuosien ajan tarkkailla seuraamiensa henkilöiden toimia. Se on onnistunut Seurataan-välilehdessä, joka paljastaa mistä julkaisuista he ovat tykänneet ja keitä he ovat alkaneet seuraamaan.

Pian kavereiden stalkkaamisesta tulee kuitenkin vaikeampaa. Instagram on nimittäin luopumassa alun perin uuden sisällön löytämisen helpottamiseen tarkoitetusta Seurataan-välilehdestä kokonaan.

– Ihmiset eivät aina tienneet, että heidän toimintansa näkyy seuraajille. Ominaisuus ei palvellut sitä tarkoitusta johon kehittelimme sen, Instagramin tuotepäällikkö Vishal Shah kuvailee Buzzfeedille.

Shahin mukaan Seurataan-ominaisuudesta luopumisen tarkoituksena oli pääasiassa yksinkertaistaa sovellusta. Samalla kun Instagramiin tuodaan uusia ominaisuuksia, vanhoista ja turhiksi katsotuista luovutaan.