Kotihälytystehtävä muuttui väkivaltaiseksi Kokkolassa – mies uhkaili starttipistoolilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjanmaa poliisi vastaanotti hätäkeskukselta kotihälytystehtävän Kokkolan Kiviniityltä viime yönä kello 1:45. Paikalle mentäessä vastassa oli asunnossa asuva mies, jolla oli ampuma-ase ja terä-ase käsissään. Paikalla olleet poliisipartiot perääntyivät välittömästi ja sulkivat asunnon oven.

Paikalle kutsuttiin lisää poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen yksiköitä. Mieheen ei saatu neuvotteluyhteyttä, mutta hänet saatiin käskytettyä ulos asunnosta noin tuntia myöhemmin. Mies otettiin turvallisesti kiinni ja kuljetettiin poliisivankilaan. Kiinni otettu mies käyttäytyi kuitenkin kuljetuksen yhteydessä väkivaltaisesti ja yksi poliisi loukkaantui lievästi.

Miehen asunto tarkastettiin ja siinä yhteydessä havaittiin, että mies oli yrittänyt sytyttää lattialla olleen maton palamaan. Palo oli sammunut itsestään ja pelastuslaitos suoritti asunnon ja rappukäytävän tuuletuksen. Kiinniotettu mies on 90-luvulla syntynyt ja poliisille ennestään tuttu. Miestä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, tuhotyön yrityksestä ja vahingonteosta. Jälkeenpäin selvisi että miehen kädessään pitämä ampuma-ase oli starttipistooli.