NASA-tutkija: Kiidämme parhaillaan avaruudessa 2 100 000 km/h

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maan pinnalla autot, polkupyörät ja muut liikennevälineet liikkuvat keskimäärin noin 10-100 kilometrin tuntinopeudella. Nyt NASA-avaruustutkija James O’Donoghue on laskenut kuinka nopeasti kiidämme parhaillaan, kun mukaan lasketaan maapallon pyöriminen ja maapallon nopeus avaruudessa.

Ihmiset eivät luonnollisestikaan tunne maapallon liikettä avaruudessa, koska vauhti on niin tasainen. Nopeus on kuitenkin jotain aivan muuta kuin mihin olemme tottuneet planeetan pinnalla. O’Donoghuen laskelmien mukaan me kaikki kiidämme parhaillaan hurjaa 2,1 miljoonan kilometrin tuntinopeutta, kun mukaan lasketaan koko avaruus.

– Ihmiset puhuvat usein siitä miten me seisomme pallon päällä, joka pyörii suurella nopeudella. Tämä pallomme kuitenkin kiertää toista palloa vielä suuremmalla nopeudella. Lopulta mukaan täytyy laskea myös miten nopeasti kierrämme Linnunradan keskustaa, tutkija kertoi Business Insiderille.