Janita Lukkarinen kritisoi HUS-syöpäosastoa: ”Kaikkia ei haluta edes parantaa?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syöpää vastaan jo pitkään taistellut suomalainen realitytähti Janita Lukkarinen on ehtinyt kokea jo monia käänteitä hoitojen ja niiden toimivuuden kanssa. Taannoin hän kertoi, että vuorossa on vielä yksi viimeinen mahdollisuus taltuttaa syöpä sädehoidoilla.

Nyt Janita on kuitenkin julkaissut tuskastuttavan viestin, jossa hän kertoo lääkäreiden suhtautumisesta kipuihinsa ja epäilee haluavatko lääkärit edes parantaa häntä. Janitan kivut lisääntyivät salitreenin yhteydessä, ja siksi lääkärit panevat kivut nyt revähdyksen syyksi.

– Koska kivut provosoituivat salitreenistä on minut ensimmäisen kerran tavanneen päivystävän lääkärin mielestä kyseessä oltava lihasrevähdys. Hassuinta että en tehnyt yhtäkään liikettä, jossa kylki tai rinta olisi voinut revähtää, Janita kertoo.

View this post on Instagram

HUS SYÖPÄTAUTIEN LÄÄKÄRIN MIELIPIDE MUN SYÖPÄ KIPUIHIN; . Koska kivut provosoituivat salitreenistä on minut ensimmäisen kerran tavanneen päivystävänlääkärin, mielestä kyseessä oltava lihasrevähdys. Hassuinta että en tehnyt yhtäkään liikettä, jossa kylki tai rinta olisi voinut revähtää, saati saada edes treeniä. Revähdyksiä saaneena tiedän, miltä kyseinen kipu tuntuisikin. . Yritin kertoa, että kipu tulee keuhkosta, johon lääkäri intti, että onko minulla hengenahdistusta, kerroin, että en enää tunnista hengenahdistusta siitä niin kauan kärsineenä, mutta kun en myöntänyt hengenahdistusta se vain varmisti lääkärin intuitiota lihasrevähdyksestä. . Kerroin että vasen keuhkoni oli ollut täynnä syöpää, joka huomattiin vasta leikkauspöydällä. Tähän lääkäri sanoi, että eilen otetuissa TT-kuvissa ei ollut uusia muutoksia, mutta radiologi, joka päivästä toiseen katselee kuvia voi vielä katsoa tarkemmin eilen minusta otettuja kuvia. Tähän vastauksena jälleen palasin vasemmassa keuhkossani olleeseen tilanteeseen, jossa kirurgit, lääkärit, sekä radiologit olivat tarkastaneet TT-kuvia tarkemmat PET-kuvat ennen tähystysleikkausta ja heidän lausuntojen mukaan syöpää piti olla vain sydämen päällä, eli kuviin ei todellakaan voi luottaa. . Pyysin näin ollen tähystystä, johon lääkäri totesi, että se olisi vain epämukava toimenpide minulle, että kyllä kuvissa kaikki muutokset näkyy. Tokaisin, onko tähystys sitten kallis toimenpide, mutta edelleen lääkäri sanoi, että se olisi turha ja vain epämukava toimenpiteenä minulle. Tuskastuin ja sanoin uskovani, että tunnen itse oman kehoni parhaiten, koska nämä samat kivut ovat piinanneet jo yli vuoden, joten miten perjantaisesta treenistä hänen mielestään tullut revähdys olisi edes mahdollinen aiheuttaja? Johon lääkäri edelleen otti kantaa vain revähdykseen ja luottavansa vain kuviin. . Miten jokainen syöpäsairas jaksaisi taistella oikeuksistaan, jos edes hyvät perustelut eivät kelpaa? Alan uskomaan, että kaikkia ei haluta edes parantaa, jos eivät suostu tähystämään keuhkoni edes. Alan myös epäillä jo, että kuvissa on kyllä näkynyt jotain, mutta tulisinko liian kalliiksi kohta, vai olisiko lääkkeetön elämäni pois palkoista??!!

A post shared by Janita Lukkarinen JLu (@juanitapupu) on

Lukkarinen pyysi lääkäreitä tekemään tähystyksen, jossa kipujen syy selviäisi, mutta lääkärit eivät pyyntöön suostuneet.

– Lääkäri totesi, että se olisi vain epämukava toimenpide minulle, että kyllä kuvissa kaikki muutokset näkyy. Tokaisin, onko tähystys sitten kallis toimenpide, mutta edelleen lääkäri sanoi, että se olisi turha ja vain epämukava toimenpiteenä minulle, Janita kirjoitti.

Lääkäri ei luottanut siihen, että Janita tuntisi itse parhaiten oman kehonsa, vaan kertoi luottavansa ennemmin keuhkokuviin.

– Miten jokainen syöpäsairas jaksaisi taistella oikeuksistaan, jos edes hyvät perustelut eivät kelpaa? Alan uskomaan, että kaikkia ei haluta edes parantaa, jos eivät suostu tähystämään keuhkoni edes. Alan myös epäillä jo, että kuvissa on kyllä näkynyt jotain, mutta tulisinko liian kalliiksi kohta, vai olisiko lääkkeetön elämäni pois palkoista? Janita kysyy päivityksessään.