Donald Trump ampuu vastustajansa tekaistulla videolla – esitettiin kannattajien tilaisuudessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Donald Trumpin kannattajien tilaisuudessa esitetty video on herättänyt kohua Yhdysvalloissa. Trump National Doral Miami -lomakeskuksessa näytetyssä tekaistussa videossa presidentti ampuu ja puukottaa vastustajiaan.

Videolla Trump nähdään tappamassa vastustajiaan, kuten Hillary Clintonin, Barack Obaman, Bernie Sandersin, John McCainin sekä lukuisia uutiskanavia, lehtiä ja niiden edustajia. Kyseessä on muokattu versio Kingsman: Salainen palvelu -elokuvassa nähdystä toimintakohtauksesta.

Youtuben TheGeekzTeam-kanavan video jaettiin internetissä ensi kertaa heinäkuussa 2018. Se esitettiin The Guardian -lehden mukaan viikonloppuna American Priority -konferenssissa. Tilaisuudessa puhumassa olivat muun muassa presidentin poika Donald Trump Jr. ja entinen Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders.