Missä on taposta epäilty Aarni Ahjolinna? Poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikolla poissa olevana todennäköisin syin tapon yrityksestä epäillyn Aarni Elias Oskari Ahjolinnan. Ahjolinnan epäillään ampuneen miestä yksityisasunnossa Vuosaaressa 30. syyskuuta. Uhri sai vakavia vammoja. Poliisin mukaan on mahdollista, että Ahjolinna on Suomen rajojen ulkopuolella.

– Ahjolinnan poissaolevana vangitseminen on edellytys kansainväliselle etsintäkuulutukselle, pyynnölle hänen luovuttamiseksi Suomeen esitutkinta- ja syytetoimia varten. Epäillylle todennäköisesti maksettavaksi tuomittavien korvausten ja muiden kulujen korvaamisen turvaamiseksi Ahjolinnan omaisuutta on haettu myös vakuustakavarikoitavaksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä voi avata tapauksen yksityiskotia enempää, koska epäiltyä ei ole tavoitettu. Poliisi on saanut jonkin verran vihjeitä epäillyn mahdollisista liikkeistä. Poliisi pyytää vihjeitä edelleen sähköpostitse osoitteeseen: vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

Poliisi