Suomalaismiehillä miljoonan huumekauppabisnes verkossa – kätkö paljastui linnunpöntöstä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilaitos on selvittänyt laajan huumausaineiden maahantuontia ja myyntiä koskevan rikoskokonaisuuden. Jutussa on pääepäiltyinä kaksi suomalaista miestä. He ovat vangittuina.

Esitutkinnan mukaan pääepäillyt ovat tuoneet Suomeen todella suuria määriä yli kymmentä eri huumausainetta, kuten amfetamiinia, ekstaasia, MDMA:ta ja kokaiinia. Epäillyt ovat myyneet ulkomailta ja Suomesta hankkimiaan huumausaineita Tor-verkon laittomilla kauppapaikoilla.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet toukokuun 2017 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana.Huumeita on tuotu Suomeen Hollannista useassa erässä. Poliisi epäilee, että kaksikko on lähettänyt hankkimiaan huumausaineita postitse koko Suomen alueelle vähintään sadoille eri henkilöille ja myynyt niitä Tor-verkon myyntitilien välityksellä.

– Tämä on Suomessa harvinaisen suuri nettihuumekauppajuttu. Yhteenlaskettu yksittäisten kauppatapahtumien määrä on yli 9000. Huumausaineita on myös levitetty Tor-verkon kautta syntyneille kontakteille Wickr-pikaviestipalvelussa, jolle on ominaista vahva salaus, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Rikoskokonaisuus paljastui poliisille, kun sivullinen löysi sattumalta huumekätkön yleisellä paikalla sijainneelta lintulaudalta Pohjois-Helsingissä joulukuussa 2017. Poliisi on tehnyt tutkinnan aikana useita takavarikoita.

Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu suuri määrä huumeita sekä henkilöauto ja käteistä rahaa. Lisäksi poliisi löysi ja takavarikoi kotietsinnässä ampuma-aseita, kuten pistooleita, kaksi rynnäkkökivääriä ja puolustusvoimilta anastetut käsikranaatin kahvasytyttimineen ja harjoituskäsikranaatin.

Epäillyssä rikoskokonaisuudessa on saatu huumekaupasta rikoshyötyä noin miljoona euroa. Poliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta muun muassa törkeinä huumausainerikoksina, törkeänä ampuma-aserikoksena ja räjähderikoksena.

Poliisi
Poliisi
Poliisi
Poliisi
Poliisi