Parhaat ideat syntymäpäiväkakkuihin on tässä! Helppoa ja näyttävää

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Monet valmistavat syntymäpäiville kakkunsa itse. Kakkujen leipominen ei ole vaikeaa, mutta koristeluvaiheessa taidot saattavat vaihdella kondiittoritason kotileipurista kaksivuotiaan nonparellipläjäykseen.

Kermainen mansikkakakku lienee kaikkien suosikki ja yleisin herkku kahvipöydässä. Jos haluaa valmistaa syntymäpäiväjuhliin tavanomaista näyttävämmän kakun, voi kakun keskelle kovertaa reiän ja täyttää sen karkeilla piñata-tyyliin. Myös keksitaikinasta voi tehdä yhden ison levyn kakkutyyliin ja koristella sen reunat makeisilla.

Kakkuun saa helposti väriä sirottelemalla nonparelleja jo välikerroksiin kerman päälle. Jos haluaa luoda pieniä kakkupaloja, voi täytekakun valmistaa ensin pellille ja leikata siitä lopuksi tarjottavaksi pieniä neliöitä.