Pelaajan unelma! 2 500 retropeliä julkaistiin ilmaiseksi verkossa

Digi Pelit · Tim Isokivi

Internet Archive tarjoaa nannaa erityisesti 1980- ja 90-luvuilla varttuneille pelien ystäville. Verkkokirjastossa on julkaistu valtava määrä tuon ajan PC-pelejä.

Internet Archive -palvelun valikoimiin on lisätty yhteensä 2 500 DOS-peliä. Pelit ovat pelattavissa selaimella suoraan Internet Archivesin sivuilla, eivätkä siis vaadi erillisen emulaattorin lataamista tai asentamista koneelle.

Nyt julkaistujen pelien joukossa on klassikoita, jotka saattavat herättää lämpimiä muistoja erityisesti 90-luvun retropelien ystävien keskuudessa. Näihin lukeutuvat muun muassa sotapelien klassikko Wolfensterin, kauhupeli Alone in the Dark, futuristinen rallipeli Wipeout ja kaupunginrakennussimulaattori Sim City 2000. Onpa joukossa jopa televisiosta tuttu Hugo.