Rattijuoppo kiinni kaksi kertaa päivässä Keski-Suomessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jos otat, et aja. Tämä käsky ei mennyt humalassa auton rattiin kaksi kertaa saman päivän aikana hypänneen miehen jakeluun. Hän puhalsin törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat kaksi kertaa saman päivän aikana.

Hätäkeskus antoi Äänekoskelle VT4:lle Hirvaskankaalle tehtävän, jonka mukaan henkilöauto ei pysy omalla ajokaistallaan. Poliisipartio tapasi auton, pysäytti sen ja suoritti puhalluskokeen kuljettajalle. Puhallustulos ylitti törkeän rattijuopumusrajan, joten kuljettaja vietiin verikokeeseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Kuljettaja päästettiin vapaaksi verikokeen jälkeen. Kello 17:24 sama auto oli liikkeellä Jyväskylässä Nelostiellä ja ajoi holtittomasti hätäkeskuksen mukaan ajovirheitä tehden. Auton kuljettaja oli sama kuljettaja, kuin aiemmin. Hän puhalsi taas törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Kuljettaja syyllistyi uudestaan törkeään rattijuopumukseen ja nyt lisäksi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä.