Tuhopolttaja iski jälleen Rovaniemellä – poliisi kaipaa havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rovaniemellä on palanut useita taloyhtiöiden roskakatoksia syksyn aikana. Poliisi epäilee, että tulipalot ovat olleet tahallaan sytytettyjä ja pyytää vihjeitä niiden selvittämiseksi.

Ensimmäinen roskakatos paloi Ruokolammentiellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 21. syyskuuta, jolloin palo oli lähtenyt liikkeelle tuleen sytytetystä roska-astisasta. Toinen roskakatos sytytettiin tuleen Viirikankaantiellä 29. syyskuuta. Kolmantena paloi Väinämöisentiellä sijainnut lehtiroskis tiistai-iltana 1. lokakuuta.

Lehtikarintiellä roihusi iso tulipalo heti seuraavana yönä 2. lokakuuta, ja tämä aiheutti vaurioita myös autoihin ja piha-aitaan. Tällä viikolla poltettiin jälleen roskakatos keskiviikkona 16. lokakuuta Mustikkapolulla Korkalovaarassa. Tuli levisi viereiseen autokatokseen sillä seurauksella, että myös autokatos ja viereinen henkilöauto paloivat.

Vihjeitä tapahtumista voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai soittamalla rikospoliisin numeroon 0295 466 250. Suomessa tehdään vuosittain noin 2.000 tuhopolttoa. Jo tuhotyön yritys on rangaistava teko.