Mitä ihmettä? Viisi villakoiraa hyppi narua – tätä ei joka päivä näe

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naruhyppely on perinteisesti pienten lasten mieluisa harrastus, jota nähdään toteutettavan kotien ja koulujen pihoilla. Naruhyppely on myös loistavaa liikuntaa, joten aikuisten kannattaa liittyä lasten ulkoleikkeihin mukaan.

Harvemmin kuitenkaan näkee koiria narua hyppimässä – saati montaa koiraa samanaikaisesti. Nettiin on julkaistu video, jolla nähdään viisi villakoiraa pomppimassa narua sielunsa kyllyydestä. Ne suoriutuvat hyppelystä paremmin porukalla kuin moni ihminen yksin.

Hyppynarulla hyppiminen on todella tehokasta treeniä. Tehokkuus perustuu muun muassa siihen, että kaikki lihakset joutuvat samanaikaisesti töihin, minkä vuoksi syke nousee nopeasti. Hyppiessä kädet joutuvat töihin, vatsalihakset jännittyvät ja kaikki jalkalihakset joutuvat suorittamaan ponnistuksen ja alastulon vuoksi. Kymmenen minuutin hyppely vastaa puolen tunnin pituista lenkkiä.