Näkymättömyysviitta on totta – huima keksintö esiteltiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näkymättömäksi tekevät aineet ja esineet ovat tuttua kuvastoa populaarikulttuurista. Nyt näkymättömäksi paljaille silmille tekevä materiaali on todellisuutta. Kanadalainen Hyperstealth Biotechnology on luonut tosielämän näkymättömyysviitaksi kuvaillun Quantum Stealth -keksinnön.

Kyseessä on paperinohut ja edullinen materiaali, joka tekee sen taakse piilotetuista asioista käytännössä näkymättömiä. Quantum Stealth toimii taittamalla valoa lentikulaaristen kuvien tavoin. Paljaan silmän lisäksi materiaalin kerrotaan piilottavan myös infrapunalaseilta ja lämpökuvaukselta.

Hyperstealth Biotechnologyn keksintö on suunniteltu pääasiassa sotilaskäyttöön. Yhtiö on tehnyt keksinnölleen patenttihakemuksen, uutisoi Science Times.