Imatralaismies myi olematonta tavaraa netissä – epäillään yli 70 petoksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nettirikollisuus on yleistä ja ihmisiä huijataan säännöllisesti esimerkiksi netin osto- ja myyntipalstoilla. Yksi petoksia sarjana tehtailluista henkilöistä on jäänyt kiinni. Kaakkois-Suomen poliisilaitos on nyt saanut tutkittua koko petosrikoskokoinasuuden.

Poliisi epäilee imatralaisen keski-ikäisen miehen syyllistyneen hieman yli 70 petosrikokseen saaden noin 19.000 euron rikoshyödyn toiminnallaan. Epäillyn rikossarjan ensimmäiset rikosilmoitukset ajoittuvat vuoden 2018 loppupuolelle ja tuoreimmat kesäkuulle 2019.

Epäiltyjen rikosten tekotapana on ollut kaupitella olematonta tavaraa internetin myyntisivustoilla tai tavaraa, jota ei ole koskaan ollut tarkoituskaan lähettää tuotteen ostajalle. Epäiltyjen rikosten toteuttamisessa selkeästi korostuu Tori.fi sivuston myynti-ilmoitukset.