Tutkijat selvittivät: Tältä kuulostaa maailman kovaäänisin lintu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni saattaa kiroilla kesäöissä kovaan ääneen huutavia lokkeja, mutta niiden ääni ei ole mitään valkoseppäkotingaan verrattuna. Tutkijat ovat nimittäin selvittäneet sen olevan maailman kovaäänisin lintu.

Brasilialaisen valkoseppäkotingan äänenvoimakkuus voi olla jopa 125,4 desibeliä. Se ylittää ihmiskorvalle turvalliseksi todetun 85 desibelin rajan ja on kovaäänisempi kuin esimerkiksi rockyhtyeen esiintyminen. Parhaillaan tutkijat selvittävät, kuinka pienikokoinen lintu kykenee niin korkeaan äänenvoimakkuuteen.

Valkoseppäkotinka ääntelee voimakkaasti etsiessään kumppania. Toisin kuin voisi kuvitella, sen ääni ei ole korkeimmillaan silloin kun potentiaalinen kumppani on kaukana. Sen sijaan koiraat huutavat Scimex-sivustolla julkaistun tiedotteen mukaan voimakkaimmin juuri silloin, kun naaraat ovat niiden lähellä.