Kauppias kyllästyi kaljavarkaaseen Vantaalla – sakkorangaistus ei riittänyt

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaljavarkaat työllistävät runsaasti viranomaisia ja kaupan henkilökuntaa. Vaikka anastetun tuotteen arvo on muutamasta eurosta muutamaan kymppiin, ovat myymälävarkauksien kustannukset kaikkineen huomattavasti tätä suuremmat.

Vantaan Minkkikujalla tiistai-iltana työvuorossa ollut vartija huomasi tutun miehen tulleen kauppaan sisään. Sama henkilö oli jäänyt aiemminkin kiinni näpistyksestä. Vartija lähti seuraamaan miestä ja näki, miten tämä laittoi hyllystä ottamansa seitsemän puolen litran olutta reppuunsa ja marssi kassan ohi ulos kaupasta.

Vartija otti miehen kiinni tämän ohitettua kassalinjan. Kauppias ilmoitti, että ei suostu asian käsittelemiseen sakolla ja paikalle saapunut poliisipartio kuulusteli epäillyn saman tien. Tämä tunnusti syyllistyneensä näpistykseen ja kertoi rehellisesti, että hänellä ei ollut ollut alun alkaenkaan aikomusta maksaa tuotteista yhtään mitään. Anastetun omaisuuden arvo oli yhteensä hieman yli 15 euroa.