Kauhistuttava video: Robotti ampuu käsiaseella täydellisesti – häirinnästä huolimatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina robottien kehitys on ottanut valtavia harppauksia, ja tiedemiehet ovat syystäkin ilmaisseet huolensa alan liian nopeasta kehityksestä. Esimerkiksi Boston Dynamics on jo esitellyt peräti parkouriin kykenevän robotin. Nyt verkossa leviää todella hämmentävä video, joka ei onneksi taida olla totta.

Twitterissä julkaistun videon todenperäisyydestä kiistellään, mutta siinä on mitä ilmeisimmin kyse vain taidokkaasta tietokonegrafiikasta. Videolla robotti saa mieheltä käsiaseen, jolla se ampuu useisiin maaleihin tarkasti ja tehokkaasti. Siitä huolimatta, että sitä häiritään muun muassa potkimalla ja lyömällä. Moni katsoja on kauhistunut tällaisesta kehityksestä.

Oli video oikea tai ei, antaa se joka tapauksessa syytä huoleen tulevaisuuden kannalta. Lienee nimittäin selvää, että lähivuosina robottien taidot joka tapauksessa ovat tasolla, jossa robotti kykenee vastaaviin suorituksiin. Päivänpolttava kysymys onkin miten käy, kun ohjelmistovirhe saa robotin käyttäytymään toisin on kuin tarkoitettu.