Taaperot näyttävät mallia – tätä on lähimmäisenrakkaus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat yhä ahdistuneempia maailman poliittisesta tilanteesta ja uutisista. Väkivaltaisuudet, sodat ja kurjuudet saavat monet ajattelemaan, kuinka kasvattaa oma lapsensa onnelliseksi kauheuksien keskellä. Taaperot ajattelevat toisin.

Puhdassydämiset lapset eivät välitä yhteiskunnan kiemuroista, poliittisista konflikteista, roduista, uskonnoista tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Lapset pitävät lähtökohtaisesti kaikkia ihmisiä samanarvoisina. Tästä todisteena voidaan pitää New Yorkin kadulla kuvattua videota.

Videolla nähdään, kuinka kaksivuotias Maxwell tapaa kadulla samanikäisen Finneganin. Taaperot juoksevat toistensa luokse avosylin ja kohtaaminen huipentuu halaukseen. Pikkupojat osoittavat kantavansa toivoa edelleen maailmassa, missä ihmiset eivät enää tule toimeen keskenään. He näyttävät mallia, miten muihin tulisi suhtautua.