Lentokoneen vessassa piilokamera – lentoemäntä haastoi lentoyhtiön oikeuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Southwest Airlines -yhtiön lentoemäntä on nostanut oikeustoimet yhtiötä ja sen kahta lentäjää vastaan. Renee Steinakerin mukaan hän yllätti lentäjät katselemassa videota, joka oli kuvattu koneen vessaan piilotetulla kameralla.

Steinaker kertoo saapuneensa ohjaamoon, jotta toinen lentäjistä pääsi käymään vessassa. Saavuttuaan paikalle hän huomasi tuulilasin vieressä iPadin jonka ruudulla pyöri koneen wc-tiloista suoratoistettu video. Lentoperämies panikoi tajuttuaan lentoemännän huomattua laitteen.

Perämies väitti vessaan piilotetun kameran olleen osa Southwest Airlinesin uusia, huippusalaisia turvatoimia. Steinaker ei kuitenkaan uskonut väitettä vaan otti kuvan iPadista.

Kanteen mukaan Steinakerin esimies kehotti lentoemäntää vaikenemaan tapauksesta. BBC:n mukaan Southwest Airlines on kiistänyt koneidensa vessoissa olevan piilotettuja kameroita eikä ole kommentoinut oikeustapausta tarkemmin.