Nyt on oikea aika aloittaa lintujen talviruokinta – muista tärkeä neuvo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ei tarvitse ruokkia lintuja kesäaikaan. Ensimmäiset lumet kuitenkin houkuttelevat pikkulintuja pihapiiriin, mikä kielii niiden ravinnontarpeesta. Lintujen talviruokintaa tulee tehdä kevääseen asti.

BirdLife Suomi muistuttaa, että aloitettua talviruokintaa pitäisi jatkaa yhtäjaksoisesti aina siihen asti, kunnes koittaa kevät ja maan lumipeite on kokonaan sulanut.

Satunnaisesta ruokinnasta ei ole linnuille kuin hetkellistä apua. Lintujen talviruokinta on mukava harrastus ja samalla saa söpöjä vierailijoita pihapiiriin. Se voi olla myös joillekin linnuille elinehto kovilla pakkasilla.

Suosituimpia talvilintujen herkkuja ovat auringonkukansiemenet, maapähkinät ja tali. Lintuja ei pidä ruokkia kinkunrasvalla, vettyneillä kaurahiutaleilla, eikä millään, mikä on homeista, maustettua tai erityisen suolaista. Leivänmurut eivät myöskään ole hyvää ravintoa, koska ne eivät ravitse tarpeeksi.