Kiina esitteli lentävän lautasensa sotilaskäyttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalaisessa helikopterinäyttelyssä on esitelty erikoinen ajokki, joka muistuttaa muotoilultaan avaruusalusta. Lentävän lautasen näköinen paksu alus ei kuitenkaan ole vielä lentokykyinen. Se on suunniteltu sota-alukseksi.

Popular Mechanics -julkaisu kertoo, että erikoinen alus esiteltiin kiinalaisilla helikopterimessuilla Tianjinin maakunnassa. Messut ovat paikallishallituksen, Kiinan lentoteknologiaa tukevan Avitation Industry Corporation of Chinan ja kiinalaisten asevoimien järjestämä.

Tilaisuudessa esitellään keksintöjä, jotka saatetaan jalostaa valtion käyttöön. Aluksen nimi on kiinan kielellä Super Valkohai.

Esittelytekstien mukaan Super Valkohai on helikopteri, joka on suunniteltu tulevaisuuden informaatiosotaan. Valitettavasti se ei ainakaan vielä ole lentokykyinen alus. Nähtäväksi jää, käykö tälle helikopterille kuin Silvo Sokan Silverstar-raketille aikoinaan.