Andoid-käyttäjä, poista heti tämä suosikkisovellus: ”Tehnyt miljoonia ostoksia ilman lupaa”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Android-älypuhelimien omistajia kehotetaan hankkiutumaan eroon Ai.type-nimisestä sovelluksesta, mikäli he ovat sattuneet lataamaan sen. Se on saattanut tehdä ostoja ilman käyttäjän lupaa.

Ai.type-sovelluksen avulla käyttäjät ovat voineet muokata Android-laitteensa virtuaalinäppäimistöä. Sen on kuitenkin huomattu tehneen miljoonia luvattomia ostoksia käyttäjien nmissä. Tietoturvayhtiö Upstreamin mukaan sovellus on muuttanut laitteita käytännössä osaksi huijareiden käyttämää bottiverkostoa.

Ai.type on sittemmin poistettu Google Play -sovelluskaupasta. Sitä ehdittiin kuitenkin Forbes-lehden mukaan ladata yli 40 miljoonaa kertaa. Sovelluksen uskotaan olevan edelleen ladattuna miljoonissa laitteissa, minkä lisäksi se on saatavilla momista kolmannen osapuolen latauspalveluista.