Mies stalkkasi ex-tyttöystäväänsä auton seurantasovelluksen avulla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka seurantasovelluksista voi olla apua esimerkiksi omaisuuttaan hukatessa, saatetaan niitä käyttää myös rikollisiin tarkoitusperiin. 38-vuotias australialaismies on myöntänyt stalkanneensa ex-tyttöystävää autoon asennetulla sovelluksella.

Parin seurustellessa mies oli avustanut uhria uuden auton ostamisessa. Tämän ansiosta hän tiesi Land Rover -auton valmistenumeron. Sen avulla hän asensi autoon sovelluksen, jolla oli mahdollista seurata ajoneuvon liikkeitä ja jopa hallita sitä etänä.

Nainen sai tietää ex-poikaystävän toimista kadotettuaan autossaan olleen puhelimensa ja etsittyään sitä seurantasovelluksella. Sovellus oli lähettänyt miehelle tietoja muun muassa auton sijainnista uhrin työpaikan parkkipaikalla. Poliisin mieheltä takavarikoima muistivihko oli täynnä yksityiskohtaisia tietoja naisesta ja hänen olinpaikoistaan.

ABC-uutissivuston mukaan uhri paljasti oikeudessa vainoajan myös vierailleen hänen kotonaan yöaikaan. Itsekin teknologia-alalla työskentelevä nainen kertoo järkyttyneensä saadessaan tietää, että seurantaohjelman käyttö ex-poikaystävän toimesta oli ylipäätään mahdollista.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.