Porista löytyi kassillinen huumeita – miten tämä päätyi kerrostalon rappukäytävään?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Porin poliisin haltuun päätyi jo 20. helmikuuta kuvassa oleva laukku, jonka sisältä löytyi useita kiloja erittäin vahvaa amfetamiinia. Laukku oli jätetty Porin keskustassa osoitteessa Eteläpuisto 9 A kerrostalon rappukäytävään todennäköisesti 14. helmikuuta. Se lojui rappukäytävässä päivien ajan.

Mustassa putkikassissa oli poliisin tiedotteen mukaan noin yhdeksän kiloa amfetamiinia. Huumausaineen pitoisuus oli niin suuri, että siitä olisi saanut valmistettua 25–30 kiloa katukaupassa esiintyvää amfetamiinia. Jos erä olisi päätynyt markkinoille, sen arvo olisi voinut olla yli puoli miljoonaa euroa.

Tapauksen johdosta on edelleen vangittuna yksi porilainen mies, jota epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Kotietsinnässä hänen hallustaan löytyi muun muassa anastetuksi ilmoitettu ampuma-ase.